Ook GP van Vietnam bedreigd door coronavirus?

Het ziet er naar uit dat de GP van Vietnam de volgende race is die bedreigd wordt door de uitbraak van het coronavirus.


Het coronavirus, ondertussen ook gekend als Covid-19, blijft zich verder verspreiden en slachtoffers eisen. Ondertussen staat de teller op meer dan 1 300 dodelijke slachtoffers en het aantal besmette personen loopt ondertussen in de tienduizenden.

Uit voorzorg werden al heel wat sportevenementen in China, waaronder ook de F1-race geschrapt. Het ziet er echter naar uit dat ook de GP van Vietnam bedreigd wordt.

Normaal moet er op 5 april voor het eerst een F1-race in Hanoi plaatsvinden maar de eerste F1-race ooit in Vietnam wordt eveneens bedreigd door het coronavirus. Doordat Hanoi en Vietnam zo dicht bij China liggen is de kans groot dat het coronavirus ook Vietnam bereikt.

In Hanoi leggen ze momenteel volop de laatste hand aan het gloednieuwe circuit en voorlopig is er nog geen sprake van een annulatie. De FIA volgt de situatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten.

Reisbeperkingen in China en bij uitbreiding de Aziatische regio kunnen bovendien voor logistieke problemen zorgen voor de openingsrace in Australië.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021