“Ook Honda mag wijzigingen aan haar motor doen”

Het ziet er naar uit dat ook Honda tijdens het komende seizoen wijzigingen aan haar motor zal mogen doen.

Honda had afgelopen maandag een gesprek met de FIA. In tegenstelling tot de motorleveranciers die in 2014 wel reeds een V6-turbomotor leverden, mag Honda geen wijzigingen aan haar motor doen en moet het haar motor op 28 februari laten homologeren, waarna de motorbevriezing in werking treed.

Aangezien Mercedes, Ferrari en Renault via een achterpoortje in het reglement wel aanpassingen aan hun motoren zouden kunnen doen via zogenaamde ’tokens’ wensten de Japanners en McLaren een gesprek met de FIA. Volgens Honda en McLaren was er dan immers sprake van ‘oneerlijke concurrentie’.

Volgens Sky Sports staat Honda dicht bij een overeenkomst met de FIA waardoor Honda net als de andere motorleveranciers alsnog aanpassingen aan haar motor zal mogen doen. Honda zou vervolgens het gemiddelde aantal tokens krijgen dat door de andere motorleveranciers niet is gebruikt in 2014.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er zo goed als niets aan de motoren zou gewijzigd kunnen worden, maar Ferrari kwam erop uit dat er geen concrete datum in het reglement stond voor de homologatie van de F1-motoren. Dit achterpoortje zorgt er nu voor dat er alsnog wijzigingen aan de motoren kunnen plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}