“Ook Portimao zal terugkeren op F1-kalender, Monaco in gevaar”

Volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zal ook het circuit van Portimao terugkeren op de F1-kalender van 2021.


Vorig jaar kreeg Portimao door de pandemie met het coronavirus een plaatsje op de F1-kalender. De aanwezigheid op de F1-kalender leek eenmalig, ook al waren de rijders enthousiast over het circuit en kregen de F1-fans een mooie race te zien.

De Formule 1 bevestigde eerder vandaag dat de oorspronkelijke F1-kalender wordt aangepast en dat Australië en China later op het jaar zullen plaatsvinden. Bahrein wordt de nieuwe seizoensopener met daarna in Imola de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

Op 2 mei is er echter nog steeds een lege plaats op de kalender en het ziet er naar uit dat Portimao de belangrijkste kandidaat voor dat plaatsje is. Volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zal Portimao die plaats innemen en zo de tweede Europese race op de kalender worden.

Hetzelfde ‘Auto, Motor und Sport’ weet ook te melden dat nog verschillende andere races in gevaar zijn. Zo zou onder andere de GP van Monaco, die gepland staat voor 23 mei, mogelijk voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.

De organisatie in Monaco staat net als de organisatie in Azerbeidzjan en Canada voor de moeilijk uitdaging om te midden van alle coronamaatregelen de beslissing te nemen of het alle faciliteiten voor een stratenrace opbouwt terwijl het risico bestaat dat de race niet kan doorgaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022