F1 op weg naar pitstops onder de 2 seconden?

Het ziet er naar uit dat de F1-teams, en in het bijzonder het Williams F1 team, op weg zijn naar het uitvoeren van een F1-pitstop onder de 2 seconden.

Tijdens de GP van Groot-Brittannië slaagde het Williams F1 team erin om een pitstop uit te voeren in 2,02 seconde. Het was de snelste pitstop tot dusver dit seizoen. Het was echter nog geen absoluut record want vorig haar slaagden zowel Williams als Red Bull Racing erin om een pitstop uit te voeren in 1,92 seconde.

Desondanks blijft het een huzarenstukje om in 2,02 seconde een pitstop van een F1-bolide af te werken. Vier banden moeten vliegensvlug en compleet foutloos verwisseld worden. De nieuwe F1-banden die dit seizoen geïntroduceerd werden zijn bovendien een stuk breder en zwaarder dan de banden waarmee vorig jaar gereden werd. Dit maakt het des te opmerkelijker dat Williams er nu al is in geslaagd om een pitstop in bijna 2 seconden af te werken.

De grens van een pitstop onder de 2 seconden is daarmee bijna gehaald, en dat zou zelfs straffer zijn dan de pitstop die vorig jaar met smallere en minder zware banden werd uitgevoerd in 1,92 seconde.

Williams heeft trouwens een reputatie op het vlak van pitstops. De renstal staat immers aan de leiding van het klassement voor de ‘DHL Fastest Pitstop Award’. Daarin worden tijdens ieder raceweekend punten toegekend aan de pitcrews die de tien snelste pitstops maken. Williams staat daarin aan de leiding met 244 punten, gevolgd door Mercedes met 218 punten.

Hieronder de beelden van de pitstop die de pitcrew van Williams uitvoerde in 2,02 seconde:

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen