Opgave voor Stoffel Vandoorne na aanrijding, Jake Dennis wint

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

De tweede Formule E-race in Valencia is voor Stoffel Vandoorne en Mercedes uitgedraaid op een ontgoocheling. Vandoorne moest na een aanrijding opgeven terwijl teamgenoot Nyck de Vries niet verder geraakte dan een zestiende plaats. Jake Dennis won de race probleemloos van op de pole.

Tijdens de eerste tien tot vijftien minuten van de tweede race in Valencia kregen we amper iets van spektakel te zien. Jake Dennis startte van op de pole en behield ook de leiding in de race. Vervolgens was het vooral het tempo drukken en treintje rijden.

Er werd duidelijk volop energie gespaard om een herhaling van het debacle van gisteren te vermijden. Met iets meer dan nog dertig minuten op de klok begonnen de rijders dan toch te strijden en hun eerste attack modes te activeren. 

Ongeveer halverwege de race reed Dennis nog steeds aan de leiding, voor Turvey, Lynn, Nato en Vergne. Stoffel Vandoorne was ondertussen opgeklommen van de zeventiende naar de twaalfde plaats, teamgenoot Nyck de Vries reed net achter hem.

Stoffel Vandoorne was één van de eerste rijders om zijn tweede attack mode in te zetten. Onze landgenoot hoopte zo om naar Mortara op de tiende plaats te rijden. Een ronde later slaagde Vandoorne er ook in om Mortara in te halen en de tiende plaats te bemachtigen. 

Vooraan reed ondertussen nog steeds Jake Dennis aan de leiding, voor Lynn en Nato. Even later schoof Vandoorne zelfs op naar de negende plaats toen Antonio Felix da Costa zijn attack mode probeerde te activeren. Da Costa deed dat echter niet goed en verloor zijn plaats aan Vandoorne zonder zijn attack mode te activeren. 

Alex Alynn ging in de fout en verloor enkele plaatsen terwijl Dennis en Nato aan de kop van de wedstrijd allebei hun laatste attack mode activeerden. 

Even later kwam het tot een aanrijding tussen Vandoorne en Sebastien Buemi waarbij Vandoorne tussen de muur en Buemi terechtkwam. Ophanging stuk bij Vandoorne en een frustrerende opgave voor Vandoorne die tot dan bezig was aan een sterke inhaalrace. 

Met nog zo’n vijf minuten en een ronde te gaan was Dennis bijna zeker van de overwinning. Norman Nato die op de tweede plaats lag kreeg immers een tijdstraf van vijf seconden voor een aanrijding met Alex Lynn. 

Dennis slaagde er in de BMW uiteindelijk in om probleemloos van op de pole de race te winnen, voor Lotterer en Lynn die het podium vervolledigden. Een teleurstellende race voor Mercedes met een opgave voor Stoffel Vandoorne en een bedroevende zestiende plaats voor Nyck de Vries.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022