Opmerkelijk: Hamilton en Rosberg wisselen mecaniciens

Opmerkelijk nieuwtje van bij het Mercedes F1 team. Daar hebben Lewis Hamilton en Nico Rosberg immers mecaniciens uit elkaars team gewisseld.

Iedere rijder heeft binnen een renstal normaal gesproken zijn eigen team met mecaniciens en medewerkers. Dat is uiteraard ook zo het geval bij het Mercedes F1 team maar daar hebben ze nu een opmerkelijke maatregel genomen.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben immers een deel van hun mecaniciens met elkaar uitgewisseld. Zo zal Nico Rosberg nu onder meer samenwerken met de voormalige hoofdmecanicien van Hamilton en zal Hamilton dat op zijn beurt met de voormalige hoofdmecanicien van Nico Rosberg moeten samenwerken.

Teambaas Toto Wolff en hoofd techniek Paddy Lowe kwamen naar verluidt met het voorstel op de proppen. Met het uitwisselen van de mecaniciens wil Mercedes iedereen scherp houden en ook eventuele spanningen in het team vermijden.

De voorbije twee seizoenen waren er niet alleen geregeld spanningen tussen Hamilton en Rosberg maar leken er bij momenten ook twee kampen binnen het team te ontstaan, aangezien iedere piloot zijn eigen team met medewerkers heeft. Om een herhaling hiervan te vermijden zijn er nu dus tussen beide rijders medewerkers gewisseld.

“De rivaliteit tussen Lewis en mij heeft niet alleen ons als rijders beziggehouden,” aldus Rosberg. “Daarom is het een goed idee.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print