Opmerkelijk: Zonder Antonio Giovinazzi was shakedown Alfa Romeo F1-bolide mislukt

Gisteren organiseerde het. Alfa Romeo Racing F1 team een shakedown op het circuit van Fiorano. Het scheelde echter niet veel of die shakedown had niet kunnen doorgaan.


De F1-teams gaan bij de ontwikkeling van hun nieuwe wagens tot het uiterste, dat is gisteren nogmaals gebleken. De shakedown van van de nieuwe Alfa Romeo Racing F1-bolide kon gisteren daardoor bijna niet doorgaan.

In een mededeling liet het Alfa Romeo Racing team immers weten dat Antonio Giovinazzi op de luchthaven nog een onderdeel moest gaan afhalen voor de wagen. Zonder dat onderdeel had de shakedown met Kimi Raikkonen achter het stuur van de bolide niet kunnen doorgaan.

Uiteindelijk slaagde Raikkonen erin om met een speciale livery voor Valentijnsdag 33 ronden te rijden. De definitieve livery en officiële voorstelling van de wagen volgt komende maandag, vlak voor aanvang van de eerste testdag in Barcelona.

Eerder raakte ook al bekend dat minstens drie F1-teams problemen ondervinden om hun nieuwe wagen op tijd klaar te krijgen voor de eerste testdag in Barcelona (Lees artikel).


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed