Opmerkelijke beslissing bij Ferrari: “Leclerc krijgt de racecrew van Sebastian Vettel”

Bij het Ferrari F1-team zien we een opmerkelijke move bij de racecrews. Volgens berichten uit Italië zou bijna de volledige racecrew van Sebastian Vettel naar de andere kant van de garage verhuizen.


Het zou één van de de eerste beslissingen van Mattia Binotto zijn. De nieuwe Ferrari-teambaas besloot om de racecrews te verwisselen en bijna de volledige racecrew van Sebastian Vettel aan nieuwkomer Charles Leclerc toe te wijzen.

Ferrari senior performance engineer Jock Clear zal Charles Leclerc zo goed mogelijk begeleiden binnen het team. Clear hielp in 1997 Villeneuve mee aan de wereldtitel en werkte nadien ook samen met Michael Schumacher, Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

Vettel wordt echter niet volledig aan zijn lot overgelaten. De Duitser zal net als de voorbije jaren beroep kunnen blijven doen op zijn race engineer Riccardo Adamo. Ook de crew die instaat voor de power unit van Vettel zijn wagen blijft dezelfde.

Op zich is de beslissing van Ferrari om de racecrews te wisselen niet uniek. Onder andere Mercedes besliste in het verleden om de racecrews van Lewis Hamilton en Nico Rosberg door elkaar te halen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print