Opnieuw 7,5 miljoen verlies voor GP van België

Net als de voorbije jaren past het Waalse Gewest miljoenen euro’s bij om het financieel plaatje van de GP van België rond te krijgen.


Al jarenlang draait de organisatie van de GP van België verlies en dit ondanks het feit dat de ticketverkoop de voorbije jaren onder impuls van de vele Max Verstappen-fans serieus is gestegen.

De voorbije jaren werd het circuit van Spa-Francorchamps eind augustus bijna letterlijk overspoeld door het ‘oranjelegioen’. Duizenden in oranje uitgedoste Nederlanders komen immers naar het circuit om hun held Max Verstappen aan te moedigen.

Desondanks blijft Spa Grand Prix, het bedrijf achter de organisatie van de Belgische F1-race, de verliezen opstapelen. Ieder jaar weerklinkt steeds nadrukkelijker de vraag of het Waals Gewest het miljoenenverlies van Spa Grand Prix moet blijven toedekken.

Volgens het Belgisch Staatsblad heeft Spa Grand Prix 7,5 miljoen vers kapitaal gekregen van Sogepa. Sogepa is de enige aandeelhouder van Spa Grand Prix en is een investeringsvehikel van het Waalse gewest.

De voorbije jaren liet het Waals gewest meermaals weten dat de Belgische F1-race een erg groot economisch belang heeft. Zo zou de race positief zijn voor het imago van Wallonië en ook een positieve invloed hebben op het toerisme en de economische activiteit in het algemeen.

Vorig jaar werd er tussen de Waalse overheid, Spa Grand Prix en F1-eigenaar Liberty Media een contractverlenging onderhandeld zodat de F1-race minstens tot 2021 op de F1-kalender staat. De veelbesproken ‘organisatie-fee’ zou lager zijn dan de voorbije jaren.

Grote vraag is ook wat de terugkeer van Nederland op de F1-kalender zal betekenen voor de ticketverkoop van volgend jaar. De organisatie is voor een groot deel van haar inkomsten immers afhankelijk van de gelden die hieruit voortkomen.

Het ziet er dan ook niet naar uit dat Spa Grand Prix snel winstgevend zal worden en waarschijnlijk zal het Waalse gewest ook de komende jaren het verlies moeten blijven bijpassen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022