Opnieuw bandenproblemen bij Brawn

Bij Brawn GP vreest men dat het probleem met de temperatuur van de banden weer komt opdagen. Volgens eerdere berichten zou de BGP 001 op Spa geen problemen mogen vertonen wat betreft de temperatuur van de banden maar volgens Ross Brawn is dat nu toch niet helemaal het geval.
Tijdens de kwalificatie op zaterdag konden zowel Rubens Barrichello als Jenson Button zeer moeilijk de juiste temperatuur in hun banden krijgen en dat zorgt uiteraard voor minder grip, iets wat dan weer onmisbaar is op het legendarische circuit van Spa.

“Gisteren draaide we slechte tijden omwille van de problemen met onze banden. Onze banden konden niet functioneren zoals wij dat wilden en daardoor had vooral Jenson Button op vrijdag al redelijk wat last. Ons probleem is dus terug maar op Spa valt het al bij al nog best mee in vergelijking met voorheen. Jenson heeft een zeer vloeiende rijstijl, hij heeft er dus meer last van dan Rubens.”

“Volgens mij ligt het niet enkel an de manier waarop onze rijders hun banden gebruiken maar ook aan het gewicht. We vertrekken op Spa met lichtere wagens maar ik verwacht een sterke race van onze rijders. Rubens Barrichello is goed in de start en als hij meteen enkele plaatsen kan winnen denk ik dat ons probleem wel zal meevallen. Gelukkig heeft Rubens ook geen wagens met KERS rond zich staan”, zo vertelde Ross Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}