“Opnieuw grindbakken rond de F1-circuits? Dat zal niet overal gaan!”

De discussie startte vorig jaar al na het dodelijk ongeval van Anthoine Hubert op Spa-Francorchamps en ook nu na de F1-race op het circuit van Mugello barst de discussie over het herintroduceren van grindbakken rond de F1-circuits opnieuw in alle hevigheid los.


Heel wat F1-piloten waren zeer enthousiast over het circuit van Mugello, er waren ook lovende kritieken over de grindbakken rondom het circuit, dat erg old-school aanvoelde. Volgens sommigen moeten er dan ook opnieuw meer grindbakken op andere circuits aangelegd worden.

“Het is geweldig om opnieuw grindbakken te zien,” vertelde McLaren-rijder Carlos Sainz tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het geeft de FIA ongetwijfeld ook wat vertrouwen om dergelijke uitloopstroken aan te leggen om het respecteren van de baanlimieten af te dwingen alsook verschillende andere problemen die we op andere circuits hebben. Het was mooi om dit te zien.”

FIA-racedirecteur Michael Masi is het daar echter niet mee eens en Masi tempert dan ook de verwachtingen over het herintroduceren van grindbakken.

“Nee, we kunnen ze niet overal aanleggen,” aldus de Australiër. “Het is niet iets dat overal zomaar past.”

“We moeten samen met al de circuits een gepaste oplossing vinden. Op die manier zullen we ook blijven werken en dat hebben we al besproken met de rijders.”

“Ik denk dan ook dat het wat te veel gevraagd is. Laat ons stellen dat het niet voor overal de gepaste oplossing is.”

Ferrari-rijder Sebastian Vettel denk echter dat er voor een gulden middenweg kan gekozen worden.

“Misschien kunnen we een tussenoplossing voorzien waarbij er aanvankelijk een stukje grindbak is zodat er niet te breed wordt gegaan en dat daarachter vervolgens een kortere asfaltstrook wordt voorzien. Dit kan de fans dichter bij het circuit brengen en het is ook veiliger voor ons om de wagens op een gecontroleerde manier af te remmen.”

“Het is inderdaad niet makkelijk maar met al die asfaltstroken rond de circuits wordt het karakter van de circuits wat weggenomen en je komt er dan ook iets te eenvoudig mee weg wanneer je fouten maakt,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print