Opnieuw meer pitstops vanaf 2016?

Het is opvallend, tijdens het F1-seizoen zijn er opmerkelijk minder pitstops gedaan dan vorig jaar, maar daar wil bandenleverancier Pirelli verandering in brengen.

Bandenleverancier kreeg dit seizoen geregeld te horen dat het te conservatief is bij haar bandenkeuze voor de raceweekends. Pirelli geeft zelf toe dat het vaak iets te conservatief is geweest, waardoor er ook te weinig pitstops worden gedaan. Pirelli wil graag dat er vanaf volgend seizoen opnieuw hoofdzakelijk races met twee of drie pitstops per wagen plaatsvinden.

Een deel van het probleem is toe te schrijven aan het feit dat er slechts vier bandencompounds voor droge weersomstandigheden zijn voor negentien verschillende circuits. Bovendien heeft Pirelli weinig mogelijkheden om nieuwe ideeën of bandencompounds te testen.

Pirelli was dit seizoen eerder conservatief met haar bandencompounds omdat het wou vermijden dat haar banden te snel zouden slijten door de verbeterde prestaties en hogere belasting door de nieuwe wagens van dit seizoen.

“Als we terugkijken dan zijn we waarschijnlijk iets te conservatief geweest met onze bandenkeuzes, waardoor we onze doelstelling van twee tot drie pitstops niet halen,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “Het is iets dat we willen vastnemen met het oog op volgend seizoen.”

“We zijn tevreden maar ook enigszins verrast door sommige resultaten die we behaald hebben. Er zijn enorme beperking op het testen, er wordt eigenlijk niet echt getest, en we wensten er zeker van te zijn dat er niet te blistering enz. zou plaatsvinden, wat we uiteindelijk ook bereikt hebben.”

Pirelli zou vanaf volgend seizoen eventueel een vijfde bandencompound willen gebruiken, onder meer voor de stratencircuits (Lees: Pirelli wil in 2016 een vijfde bandencompound introduceren)
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}