Opnieuw motorproblemen voor McLaren-Honda

Komend raceweekend op het circuit van Silverstone ziet er opnieuw niet goed uit voor McLaren-Honda.

Na de dramatische gridpenalties van in totaal vijftig plaatsen voor McLaren-Honda in Oostenrijk, ziet het er ook komend raceweekend niet goed uit voor Jenson Button en Fernando Alonso.

Beide rijders kregen een gridpenalty van maar liefst vijfentwintig plaatsen op de startgrid voor de GP van Oostenrijk. En ook de race op het circuit van Silverstone kondigt zich niet goed aan. Het ziet er immers naar uit dat Fernando Alonso ook voor de GP van Groot-Brittannië in de problemen dreigt te komen.

Fernando Alonso zijn motor zal naar alle waarschijnlijkheid gewisseld moeten worden. Om een gridpenalty te vermijden zal Honda waarschijnlijk gebruikte onderdelen van een andere motor bij elkaar puzzelen. Het is echter maar de vraag of dat goed afloopt …

Bovendien dreigt er ook een probleem met de motor van Jenson Button op te treden.

“In Spielberg was Fernando betrokken bij een incident tijdens de eerste ronde van de race. Jenson had dan weer een sensorprobleem. Beide wagens moesten daardoor opgeven,” aldus Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda, in zijn vooruitblik naar de GP van Groot-Brittannië. ”

“We hebben sindsdien uitvoerig beide power units in de fabriek gecontroleerd en getest. We denken dat de power unit van Fernando serieuze schade heeft opgelopen door de crash en we moeten dan ook waarschijnlijk de motor vervangen.”

“Wat de power unit van Jenson betreft, die zijn we nog steeds aan het onderzoeken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}