Opnieuw motorproblemen voor Mercedes tijdens wintertest

Nadat Mercedes eerder al met motorproblemen kreeg af te rekenen was het vandaag opnieuw prijs voor Mercedes, maar dan uiteraard in negatieve zin.


Vorige week kreeg Valtteri Bottas af te rekenen met een motorprobleem dat aanvankelijk erg beperkt leek, pas achteraf bleek dat de motorproblemen op de Mercedes van de Fin veel groter waren dan aanvankelijk gedacht.

Ook het Williams F1 team, dat eveneens met motoren van Mercedes rijdt, kreeg de voorbije testdagen af te rekenen met motorproblemen. Voorafgaand aan de testdag van vandaag liet Claire Williams zelfs verstaan dat ze al aan de derde Mercedes-motor zaten.

Vandaag volgde dan voor het Mercedes F1 team zelf een dramatische testdag. Valtteri Bottas legde in de voormiddag minder dan vijftig ronden af maar het was vooral de namiddag die voor de wereldkampioenen slecht verliep.

Lewis Hamilton kwam met slechts veertien ronden achter zijn naam stil te staan. Opnieuw was er sprake van een probleem met het oliesysteem van de Mercedes-krachtbron.

Mercedes besloot om het probleem grondig te onderzoek en Hamilton in de namiddag niet meer op de baan te sturen. De commotie rondom het DAS-stuursysteem is daarmee plots naar de achtergrond verdwenen en de focus ligt nu volledig op de gebrekkige betrouwbaarheid van de Mercedes-motor.

Morgen wacht een allerlaatste kans voor Mercedes om voorafgaand aan het begin van het seizoen in Australië de motorproblemen op te lossen. Veel zal van morgen afhangen of Mercedes al dan niet met een goed gevoel naar Melbourne zal afreizen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen