Opnieuw spelletjes tussen FIA en FOTA?

De FOTA en de FIA zijn op woensdag samengekomen met de drie nieuwe nieuwe teams voor 2010. De samenkomst werd meteen ook een stemming maar de FOTA stapte op.
De vergadering ging door op de Nurburgring omdat daar tijdens dit weekend de komende GP zal plaatsvinden. Charlie Whiting verklaarde alvast dat de stemming ongeldig zou zijn omdat de drie toekomstige teams nog geen stemrecht hebben.

“De drie nieuwe teams zitten nog niet in het wereldkampioenschap van 2010 dus ze hebben het recht niet om te stemmen. Volgens het technisch reglement zouden mijn woorden juist moeten zijn”, aldus Charlie Whiting.

Verder zou wel afgesproken zijn om over de toekomst van de F1 te spreken maar niet om tot een stemming te komen. Max Mosley wil 20 jaar terug in de tijd wat betreft de onkosten van de sport en had waarschijnlijk gedacht tot een akkoord te komen. Zijn plan ging de mist in en de FOTA verklaarde waarom.

“Allereerst zou het inderdaad niet juist zijn de drie nieuwe teams te laten stemmen maar volgens de FOTA zouden de afspraken voor 2010 reeds besproken zijn in Parijs. Het ziet er dus naar uit dat de FOTA zich strikt aan de regels wil houden en dat het dus alles officieel wil zien verlopen, vooral wat betreft het plan van Mosley dan. De FOTA noemde de stemming zelfs “jeopardy” of gevaarlijk voor de sport want er zouden verkeerde beslissingen kunnen genomen worden.

“We wisten niet dat er een stemming zou plaatsvinden dus we hadden ons om te beginnen er al niet op voorbereid. Om te stemmen moeten we hun rechten kennen en die wisten we niet duidelijk. Bovendien staat alles al vast voor 2010 sinds de vergadering in Parijs op 29 april 2009”, zo verklaarde de FOTA.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}