Organisatoren GP van Singapore nemen extra maatregelen tegen smog

De organisatoren van de GP van Singapore hebben laten weten dat er voorlopig niets aan de programmatie van het evenement wordt gewijzigd, wel nemen ze extra maatregelen.

De GP van Singapore wordt bedreigd door een grote smog-wolk die momenteel boven het circuit hangt. De grote hoeveelheid smog beperkt de zichtbaarheid en vormt een risico voor de gezondheid maar voorlopig wijzigt de organisatie niets aan de planning van het raceweekend.

Alle F1-sessies alsook de randactiviteiten, waaronder optredens van Bon Jovi, Maroon 5 en Pharrell Williams, gaan voorlopig ook zoals gepland door. Wel laat de organisatie weten dat de situatie snel kan wijzigen en de bezoekers via onder meer de grote schermen op de hoogte zullen gehouden worden.

“Op basis van de huidige PSI-niveau’s zijn er geen plannen om de geplande race- en animatie-activiteiten te wijzigen,” laat de organisatie in een mededeling weten. “De situatie kan erg snel veranderen, niet alleen van dag tot dag maar van uur tot uur.”

“Daarom is het momenteel niet mogelijk om op een betrouwbare manier de PSI-niveau’s te voorspellen voor het komende raceweekend. We zullen nauw blijven samenwerken met alle overheidsinstanties om zo de best mogelijke voorspellingen te maken.”

De organisatoren hebben naar aanleiding van de smog diverse maatregelen genomen. Zo zullen de bezoekers via de grote schermen, de website alsook een app op de hoogte gehouden worden van de situatie. Ook worden alle medische hulpposten op standby geplaatst en kunnen de toeschouwers tegen kostprijs mondmaskers kopen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}