Organisatie GP van Zuid-Korea beschuldigd van contractbreuk: 86 miljoen dollar schadevergoeding?

De Formula One Management (FOM) heeft de organisatie van de GP van Zuid-Korea beschuldigd van contractbreuk.

Tot begin dit jaar stond de GP van Zuid-Korea op de F1-kalender 2015. Toen de race plots opnieuw op de F1-kalender stond reageerde bijna iedereen verrast. Bernie Ecclestone trachtte toen echter meteen te kaderen dat de race op de F1-kalender stond omwille van contractuele redenen.

Toen was immers reeds duidelijk dat de race niet zou doorgaan, maar de race moest op de F1-kalender staan omdat anders de organisatoren van de GP van Zuid-Korea zelf een procedure wegens contractbreuk zouden kunnen starten. Nu gebeurt echter het omgekeerde.

Normaal was het de bedoeling dat de GP van Zuid-korea tem 2016 op de F1-kalender staan, met een optie voor eventueel vijf bijkomende jaren. Er werden de voorbije jaren echter serieuze verliezen opgestapeld tijdens de organisatie van de race en de organisatoren zagen het dan ook niet meer zitten om de F1-race te organiseren.

Vorig jaar vond de race op het Korean International Circuit niet plaats en dat zal ook dit jaar niet het geval zijn. Daardoor is er volgens de FOM sprake van contractbreuk.

“We gaan binnenkort naar Londen om met de FOM te praten,” aldus een woordvoerder van de organisatie tegenover AFP.

Volgens diverse berichten zou de schadevergoeding voor het niet doorgaan van de race in 2015 twee keer de jaarlijkse organisatievergoeding van 43 miljoen dollar zijn, wat dus neerkomt op 86 miljoen dollar. De woordvoerder weigerde echter om het juiste bedrag mee te delen.

“We kunnen niet zeggen welke vergoeding de FOM vraagt,” aldus de woordvoerder, die tegelijkertijd wel zei dat het een fractie van de vermelde 86 miljoen dollar zou zijn.

De totale schuldenberg die werd gecreëerd door sinds 2010 vier F1-races te organiseren op het Korean International Circuit zou ondertussen reeds 170 miljoen dollar bedragen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022