Organisator GP van België gaat met de F1 in gesprek over compensatie voor toeschouwers

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het debacle van afgelopen zondag, waarbij de toeschouwers een race te zien kregen die er geen was, gaat organisator Spa Grand Prix proberen om een compensatie voor de toeschouwers te bewerkstelligen.

Meteen na afloop van de veelbesproken ‘race’ lieten verschillende rijders reeds verstaan dat ze vonden dat de toeschouwers een compensatie hoorden te krijgen. Lewis Hamilton riep zelfs op om de toeschouwers hun tickets terug te betalen.

Bij de fans was er echter weinig hoop op een terugbetaling want al meteen weerklonk de kritiek dat de bewuste rondjes achter de safety car doelbewust gereden werden om eventuele contractuele en financiële verplichtingen af te dekken (Lees: geen terugbetaling van sponsorgelden, tv-gelden, tickets, …).

Er kwam enorme kritiek op de Formule 1, de FIA en organisator Spa Grand Prix. Die laatste lijkt nu toch actie te gaan ondernemen om de toeschouwers op één of andere manier een compensatie te kunnen voorzien. F1-baas Stefano Domenicali liet eerder verstaan niet te vinden dat er sowieso een terugbetaling van tickets moest gebeuren omdat ook de organisator heel wat kosten had gemaakt.

Spa Grand Prix lijkt nu toch in gesprek met de Formule 1 te gaan om de toeschouwers alsnog van een compensatie te voorzien.

“Het is moeilijk om op dit moment iets te zeggen maar deze uitkomst van de grand prix is enorm teleurstellend en het spijt ons,” vertelde Vanessa Maes, algemeen directeur van Spa Grand Prix.

“Dit is de conclusie van een jaar hard werk van mijn team, een jaar waarin we allerlei obstakels hadden overwonnen. Het weer is jammer genoeg een element dat we niet kunnen controleren.”

“Ik heb altijd gezegd dat de veiligheid van het publiek onze prioriteit heeft. Hetzelfde geldt voor de rijders. De veiligheid moet op de eerste plaats komen en ik respecteer de beslissing van de wedstrijdleiding.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print