Organisatoren GP van België verwachten 150 000 toeschouwers

De organisatoren van de GP van België, Spa Grand Prix, zijn enthousiast over de ticketverkoop.

Komend weekend staat met de GP van België de elfde race van het F1-seizoen op het programma. Zowel de fans, teams als rijders zijn telkens laaiend enthousiast dat ze naar het circuit van Spa-Francorchamps mogen afreizen.

Voor ons als Belgen vormt de F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps één van de hoogtepunten van het autosportseizoen. Net als de voorbije jaren zullen er echter ook heel wat Nederlanders en Duitsers naar Spa-Francorchamps komen en die instroom zal nog groter zijn dan de voorbije jaren.

Door het F1-debuut van Max Verstappen heerst er opnieuw een ‘F1-gekte’ bij onze noorderburen. Naast de vele Nederlanders zullen er echter ook heel wat Duitsers afreizen naar Spa-Francorchamps. De GP van Duitsland werd dit seizoen immers van de F1-kalender gehaald omdat de race niet kon doorgaan. Daardoor werden er aan Nederlanders en Duitsers opmerkelijk meer tickets verkocht.

“De definitieve cijfers zijn nog niet bekend maar we verwachten 15% meer Nederlanders en Duitsers te verwelkomen,” zei een woordvoerder van Spa Grand Prix tegenover F1journaal.be.

Wat de ticketverkoop betreft zijn er al zo’n 52 000 tickets verkocht, waarvan 90 procent driedaagse combitickets zijn. De organisatoren verwachten dan ook een talrijke opkomst.

“We verwachten minstens 150 000 toeschouwers gespreid over de drie dagen, met als hoogdag zondag met minstens 60 000 toeschouwers.”

Eerder deze week raakte bekend dat zo’n 850 agenten worden ingezet voor de organisatie van het raceweekend. Dit zullen niet enkel ‘Belgische’ agenten zijn maar ook een dertigtal collega’s uit de buurlanden steken de handen uit de mouwen.

Wie trouwens nog tickets wenst te kopen voor de GP van België, zowel combi- als dagtickets, kan terecht aan de kassa’s aan het circuit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print