Organisatie GP van Canada: “We zijn ‘optimisch’ over het doorgaan van de race”

De organisatie van de GP van Canada is naar eigen zeggen voorzichtig optimistisch wat het betreft eventueel doorgaan van de race.


Nadat door het coronavirus maar liefst acht races geannuleerd zijn ligt de GP van Canada in polepositie om de eerste race van het F1-seizoen 2020 te worden. Grote vraag is echter of de race ook effectief al doorgaan.

“De race staat nog steeds op de kalender en gepland voor 14 juni. We zijn optimistisch,” aldus Francois Dumontier woensdag tegenover diverse media. “We zijn echter ook realistisch”.

“Hopelijk kan de race doorgaan op de geplande datum en worden we de eerste race van het seizoen. Tegelijkertijd werken we aan verschillende scenario’s wat een mogelijk uitstellen van de race betreft.”

De beslissing zal uiterlijk binnen enkele weken al moeten plaatsvinden.

“Indien we een beslissing moeten nemen over het al dan niet uitstellen dan zal die beslissing plaatsvinden in onderling overleg met de F1 en dat na het Paasweekend.”

“Maar zoals ik reeds gezegd heb zijn we optimistisch maar tegelijkertijd ook realistisch. We moeten de situatie bijna van uur tot uur analyseren.”

“Indien we het raceweekend moeten uitstellen dan doen we dat omdat we een veilige omgeving willen creëren voor zowel de rijders, toeschouwers alsook medewerkers.”

Het Circuit Gilles Villeneuve is een semi-permanent circuit, waardoor er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Monaco of Azerbeidzjan minder voorbereidingstijd noodzakelijk is om alles klaar te krijgen.

“We hebben nog enkele weken. Ik zou zeggen zo’n twee of drie weken alvorens we moeten beginnen met het opbouwen van de tribunes alsook het voorbereiden van het circuit,” besloot Dumontier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print