Otmar Szafnauer haalt na dramatisch slechte kwalificatie uit naar voormalig werkgever Alpine: “Dan krijg je dit als resultaat!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voormalig Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft een stevige steek uitgedeeld aan Alpine dat gisteren een dramatisch slechte kwalificatie kende. Esteban Ocon en Pierre Gasly kwalificeerde zich op P19 en P20 en dat deed Szafnauer even natrappen richting zijn voormalige werkgever.

Midden vorig seizoen werd Otmar Szafnauer ontslagen bij Alpine, wie dat afscheid nog eens wil zien kan kijken naar de Netflix-serie ‘Drive to Survive’, maar na zijn ontslag verbeterde de situatie bij Alpine duidelijk niet. De nieuwe Alpine F1-bolide lijkt helemaal niet competitief te zijn en de verschillende herschikkingen in het management, waarbij er heel wat topfiguren ontslagen werden, lijken dus niet voor beterschap te hebben gezorgd.

Voormalig teambaas Otmar Szafnauer werd bij het Nederlandse ‘Viaplay’ gevraagd naar een reactie op de dramatische kwalificatie van Alpine en daarop reageerde hij met een veelzeggende zucht gevolgd door een uithaal naar zijn voormalige werkgever.

“De stopwatch liegt niet en het klopt wat je zegt, het ziet er niet heel competitief uit,” aldus Szafnauer. “Ik begrijp hoe dat komt. Een deel van me vindt het gerechtvaardigd, nadat de mensen op het hoogste niveau enkele minder goede beslissingen hebben genomen. Mensen uit hun positie te zetten en geen psychologische zekerheid bieden binnen het team. Dan is dit het resultaat dat je krijgt.”