Otmar Szafnauer: “Ook na het vertrek van Fernando Alonso zal Alpine in 2023 Aston Martin verslaan”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ondanks de recent aangekondigde overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin eind dit seizoen is Alpine-teambaas Otmar Szafnauer ervan overtuigd dat zijn team ook volgend jaar Aston Martin zal verslaan.

Bij Aston Martin zijn ze na het aangekondigde afscheid van Sebastian Vettel maar al te blij dat niemand minder dan Fernando Alonso de viervoudig F1-kampioen zal opvolgen. Aston Martin liet al verstaan dat de vooruitgang van het team daardoor nog sneller zal gaan, bij Alpine zijn ze er echter gerust in dat ze ook volgend jaar Aston Martin zullen verslaan.

“Ik ken beide teams zeer goed,” aldus Otmar Szafnauer, die eind vorig jaar het Aston Martin team verliet om bij Alpine aan de slag te gaan, volgens ‘Motorpsort.com’. “Ik denk toch dat het ik het goed ken, ik heb 12 jaar voor het team gewerkt, ik ken hen beter dan iedereen hier bij Alpine.”

“Sinds ik het team in december verliet hebben ze verschillende mensen aangeworven, sommigen van hen heb ik mee aangeworven, zoals Dan Fallows en Eric Blandin van Mercedes. Ik weet dan ook wat ze proberen te doen.”

“Ik ken de mensen daar en ik ken het team hier, beide teams hebben een ongelooflijk potentieel. Maar vandaag de dag presteert Alpine als team op een veel hoger niveau.”

“Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen maar op de korte termijn ben ik er zeker van dat dit team op dit niveau zal blijven presteren, waarschijnlijk zelfs beter.”

Het verschil tussen Alpine en Aston Martin in het constructeurskampioenschap is momenteel groot. Alpine staat met 99 punten vierde in het kampioenschap terwijl Aston Martin slechts 20 punten heeft en voorlaatste staat.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print