“Overeenkomst tussen Fernando Alonso en Renault is bijna rond”

Volgens het Duitse ‘Bild’ is Fernando Alonso op weg om een F1-comeback te maken bij het Renault F1 team.


Door de verschillende verschuivingen op de rijdersmarkt de voorbije dagen is er plots een racezitje bij het Renault F1 tea vrijgekomen. Daar waar Ferrari en McLaren rijders wisten te bevestigen voor 2021 zag Renault Daniel Ricciardo vertrekken maar kondigde het nog geen vervanger aan.

Een naam die nu steeds nadrukkelijker naar voren wordt geschoven is die van Fernando Alonso. De Spanjaard sloot een terugkeer naar de F1 in 2021 enkele weken geleden nog enigszins uit maar nu er een racezitje bij Renault is vrijgekomen lijkt Alonso plots de belangrijkste kandidaat daarvoor.

‘Bild’ zou van een betrouwbare bron vernomen hebben dat Fernando Alonso op weg is om in 2021 voor het Renault F1-team te rijden. Indien dat effectief klopt dan zou dat voor Alonso de derde passage bij het Renault F1 team zijn.

Alonso reed van 2003 tot en met 2006 voor Renault, een periode waarin hij twee keer wereldkampioen werd (2005 en 2006). Na een jaartje bij McLaren in 2007 keerde Alonso in 2008 terug naar Renault om vervolgens in 2010 de voerstap naar Ferrari te maken.

Opvallend is dat Flavio Briatore, de manager van Alonso, uitgerekend gisteren met onderstaande post op Instagram kwam.

“Fernando kwam als tweede binnen, maar maakte iedereen bij Renault trots en blij. Het was de thuis Grand Prix van het team”, een verwijzing naar het tweede racezitje dat Alonso binnenkort zal invullen?

Briatore staat er alvast voor gekend om graag nog wat extra olie op het vuur te gooien …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner