Palmer: “GP van China slechtste uit mijn carrière”

Jolyon Palmer, die zijn eerste seizoen in de Formule 1 afwerkt bij Renault, was duidelijk teleurgesteld na zijn prestatie tijdens de Grote Prijs van China. De Brit beschreef zijn weekend als zijn slechtste prestatie uit zijn carrière.

Op zaterdag kwalificeerde Jolyon Palmer in zijn goudgele Renault zich als negentiende in Shanghai en was dan al ontevreden. De Brit sprak van een “catastrofaal slecht resultaat”. Op zondag ging het niet beter voor de rookie. Hij eindigde de race als laatste.

Voor Jolyon Palmer en Renault is het nog koffiedik kijken wat de reden is voor deze slechte prestatie. In Australië kwam het team nog goed uit de startblokken, maar in China kon Renault nooit een vuist maken.

Tegenover Autosport verklaarde Palmer het volgende: “Op vlak van aerodynamica hebben we een achterstand, maar dat was enkel duidelijk tijdens de kwalificatie. We reden immers rond met beschadigde onderdelen. De problemen waren voor de helft opgelost voor aanvang van de race, maar de aerodynamica liet ons in de steek. Tijdens de race was de safety car nadelig voor onze strategie. Maar het is nu belangrijk dat we begrijpen wat er met de auto is en dan pas gaan focussen op de strategie.”

“Maar in het algemeen kan ik, voor mezelf, zeggen dat dit het slechtste weekend uit mijn carrière was. Het was echt heel slecht”, klinkt Palmer hard voor zichzelf. Hij is wel tevreden dat hij, in tegenstelling tot de GP van Bahrein, de race kon uitrijden. “Het was goed om uit te rijden, maar het is hard omdat het er zo slecht uit zag. Ik ben ervan overtuigd dat we beter worden. Ik blijf leren. Er zijn zeker positieve zaken, maar op dit moment is de snelheid er niet en dat is nu eenmaal erg belangrijk in de Formule 1.”

Jolyon Palmer zal deze week afzakken naar Enstone om de problemen op te lossen voordat het team reist naar Rusland voor de volgende Grote Prijs. “Ik zal de data onderzoeken en ook rijden in de simulator. Maar het belangrijkste is dat ik onderzoek wat er gaande is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer