Paul di Resta geeft toe: “Ik was bang om Massa te vervangen”

Paul di Resta gaf na de kwalificatie voor de GP van Hongarije toe dat hij “bang” was om de zieke Felipe Massa te vervangen bij Williams.

Felipe Massa moest vroegtijdig de derde oefensessie stoppen op zaterdagmorgen wegens ziekte, waardoor reserverijder Paul di Resta de Braziliaan moest vervangen.

De Schot reed zijn laatste race in de Formule 1 met Force India in 2013, maar nam daarna wel deel aan verschillende tests en is ook actief in de DTM. Zonder enige ervaring met de huidige wagen werkte Paul di Resta twee runs af in Q1. Uiteindelijk werd hij negentiende op zo’n acht tienden van vaste Williams-rijder Lance Stroll.

“Meteen de kwalificatie rijden… Ik ga niet liegen. Ik was bang, nerveus, angstig…”, zei di Resta. “Ik heb niet meer met zo’n wagen gereden in drie jaar.”

“Je wordt in de kwalificatie gegooid en dat is zoals van een klif springen. Dan moet je enkel vechten om te overleven.”

Ondanks de erg gelimiteerde voorbereiding voelde di Resta zich vrij snel comforabel in de wagen.

“Het team heeft me zo goed mogelijk voorbereid in anderhalf uur”, zei di Resta met een lach. “Ik was erg voorzichtig in de snelle bochten en bij het accelereren. Ik maakte geen gebruik van de achterbanden zoals het hoort te zijn. Ik kon ook wat beter remmen, maar het rempedaal is veel langer dan ik gewoon ben. Je moet ook twee versnellingen meer schakelen dan in de DTM.”

“Om eerlijk te zijn voelde ik me vrij snel comfortabel in de wagen. Toen ik uit de pits reed voelde ik dat het in me zat. Ik probeerde het op te bouwen en ik verbeterde mijn tijd met een halve seconde per ronde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer