Perez: “Force India moet zich dichter bij Red Bull bevinden”

Sergio Perez kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Azerbeidzjan. De Mexicaan beseft dat dit het maximaal haalbare is, al had hij graag gehad dat Force India zich dichter bij Red Bull bevond.

“Het was een goed rondje,” blikt Perez terug op het rondje waarmee hij zich als zesde wist te kwalificeren.

De Mexicaan stond onder druk toen hij na het hervatten van Q3 alsnog een snelle rondetijd moest neerzetten. Vlak voordat de sessie onderbroken werd was Perez al onderweg om een snelle rondetijd neer te zetten. Perez kende echter bijzonder veel pech met betrekking tot het moment waarop de sessie onderbroken werd.

“Er was heel wat druk op mijn schouders tijdens mijn laatste ronde. Ik bevond me immers op zo’n honderd meter van de finish toen Charlie Whiting besloot om de rode vlag boven te halen. Uiteindelijk haalden we er echter het maximale uit,” besluit Perez.

In Canada greep Force India nog naast een podiumplaats doordat er geen teamorders werd toegepast. Perez verwacht echter niet dat Force India in Baku kans maakt op een podiumplaats.

“We bevinden ons echt dicht bij de Red Bulls maar we zijn er nog niet. Ik wil echt dat we ons dichter bij hen bevinden,” aldus Perez. “We hebben het al vaker gezien. er zijn twee categorieën in de Formule 1 en wij bevinden ons in de tweede categorie. Morgen is echter hopelijk een lange race en daarin kan dan veel gebeuren. Laat ons afwachten wat de race brengt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print