Perez: “Ik werd pas heel laat ingelicht over mijn vertrek”

Sergio Perez laat weten dat hij slechts een paar uren voor zijn vertrek bij Racing Point F1 wereldkundig werd gemaakt op de hoogte werd gesteld dat het team niet met hem verder zou gaan.


Woensdagavond liet Sergio Perez via een verklaring in de sociale media weten dat hij Racing Point F1 aan het einde van het seizoen zou verlaten. Daarmee komt een periode van zeven jaar ten einde en de Mexicaan had naar eigen zeggen de laatste maand niet het gevoel dat er iets te gebeuren stond, bovendien had hij nog een contract voor 2021.

Maar woensdag kreeg hij een telefoontje van Racing Point F1-eigenaar Lawrence Stroll die hem vertelde dat hij een andere richting uit wou met zijn team.

“Niemand heeft me iets verteld, maar ik wist al een paar dingen,” zei Perez. “De laatste bevestiging kwam gisteren.”

“Het is goed. Zeven jaar bij het team, ik weet dat alles een begin en ook een einde heeft. We hebben nog negen races om elkaar trots te maken.”

Tijdens de GP van Spanje liet Perez nog optekenen dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn tot de speculaties rond Sebastian Vettel zouden uitdoven. Hij kreeg van het team een gevoel dat ze met hem zouden verdergaan.

“Dat was de feedback die ik kreeg, dat het team me wilde houden en zo,” zei Perez donderdag.

“Er waren wat discussies op de achtergrond over contracten en zo, die ik niet wil bekendmaken omdat ik vind dat die dingen tussen het team en mijzelf moeten blijven.”

“Er waren een paar dingen in het contract dat we hebben doorgenomen. Uiteindelijk hebben ze me gisteren officieel verteld dat ze niet met mij verdergaan.”

“Dat had ik niet verwacht, maar zo is het nu eenmaal.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print