Perez: “Lance Stroll heeft me verrast met zijn racesnelheid”

Sergio Perez werd tijdens het eerste deel van het seizoen naar eigen zeggen verrast door de racesnelheid van zijn nieuwe teamgenoot Lance Stroll.


Nadat Stroll dankzij de nodige miljoenen van zijn vader bij het Williams F1 team mocht debuteren maakte hij dit jaar de overstap naar Racing Point F1. Een logische keuze gezien het feit dat zijn vader de renstal samen met een consortium van de ondergang redde.

De kritiek op Lance Stroll bleef aanhouden maar als we naar de wk-stand tot dusver kijken is die onterecht. Stroll behaalde tot dusver 18 punten terwijl Sergio Perez, die zowel in de F1 als bij het team veel meer ervaring heeft slechts 13 punten behaalde. Ook Perez werd naar eigen zeggen verrast door Stroll.

“Sinds hij bij het team is gekomen heeft hij me verrast met zijn ritme tijdens de races, dat is me echt opgevallen,” zei Perez toen hij tijdens het raceweekend in Hongarije werd gevraagd wat hij vond van zijn teamgenoot.

“In het verleden had ik altijd wat een voordeel tegenover mijn voorgaande teamgenoten, zeker wat de racesnelheid betreft. Lance stond er echter meteen.”

Het is opvallend dat Sergio Perez halverwege het seizoen vol lof is over zijn Canadese teamgenoot.

“Ik denk dat zijn racesnelheid redelijk goed is, hij verbetert zich. Wat hem als rijder betreft denk ik dat hij zich bevind waar ik me bevond toen ik hier aankwam. Hij heeft zich enorm verbeterd dus ik denk dat er wat hem betreft nog meer op komst is.”

“Ik denk dat hij het redelijk goed heeft gedaan. Hij is een racer, net als ik op een zondag. Ik vind dan ook dat hij het redelijk goed heeft gedaan, zeker gezien het feit over welke wagen we tot nu toe beschikten,” besluit Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print