“Perez presteert boven alle verwachtingen”

Sergio Perez is de volgende naam op het lijstje van jong talent dat zijn doorbraak in de Formule 1 heeft gekregen dankzij Peter Sauber.
image

Peter Sauber lijkt een zesde zintuig te hebben als het op het zoeken van jong talent aankomt. Sergio Perez is het zoveelste jong talent dat van Peter Sauber de kans kreeg om in de Formule 1 te rijden voor zijn renstal. Kimi Raïkkönen is ongetwijfeld de bekendste rijder uit het rijtje maar het zou best kunnen dat Sergio Perez de Fin nog overtreft.

Volgens Peter Sauber presteert Sergio Perez boven alle verwachtingen en is iedereen binnen het team erg onder de indruk van de Mexicaan.

“We wisten dat we met Sergio een snelle en jonge rijder onder contract legden,” aldus Peter Sauber. “Je weet echter nooit of een rookie onder de serieuze druk van een raceweekend zijn volledig potentieel kan benutten.”

“Sergio beseft echter dat dit het begin is van een lange leerperiode. Incidenten zoals dat van afgelopen zondag in Shanghai horen daar nu eenmaal bij.”

Peter Sauber heeft er alle vertrouwen in dat de Mexicaan zich verder zal verbeteren en zijn ware potentieel nog naar boven moet komen.

“Ik twijfel er niet aan dat hij stap voor stap zijn ware potentieel zal tonen. De kritische factor hierbij is dat hij zich comfortabel voelt binnen het team en dat zijn omgeving hem zo goed mogelijk steunt tijdens zijn ontwikkelingsproces.”

Daarbij speelt volgens Peter Sauber ook Kamui Kobayashi een cruciale rol. De Japanner is nog zo’n jong talent dat een contract aangeboden kreeg om voor Sauber te komen rijden. Kobayashi is naar verluidt een echte teamspeler die Perez ook de nodige ondersteuning biedt.

Ondertussen is het maar de vraag hoe lang Sauber nog kan genieten van het talent van Sergio Perez. Na amper drie races heeft de Mexicaan zich al in de gunst gereden bij meerdere andere teams.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print