Peter Sauber koop BMW terug

Eerder dit seizoen maakte men bij BMW nog bekend dat men vanaf 2010 niet meer zou deelnemen aan de sport en dat uiteraard opnieuw omwille van de financiële crisis. Peter Sauber doet er op zijn beurt al maanden alles aan om de renstal om te dopen tot Qadbak en om op die manier alle medewerkers van hun job te blijven verzekeren.. Het team dat ooit als Sauber door het leven ging en later werd omgedoopt tot het grote BMW, dat team zou onder de naam Qadbak willen racen in 2010.

BMW is alvast van haar renstal af want Peter Sauber kocht het hele boeltje zelf weer op onder één belangrijke voorwaarde, de FIA moet haar goedkeuring tot deelname in 2010 nog geven. Indien deze goedkeuring er niet komt zal ook de verkoop van de renstal niet geldig zijn. Peter Sauber, BMW en alle medewerkers hopen dus nog steeds op positief nieuws van de FIA.

“Deze oplossing is goed voor ons allemaal want het belangrijkste is altijd dat het team op zich kan blijven bestaan. Onze relatie met Peter Sauber is altijd zeer goed geweest en we danken hem dus nogmaals voor de samenwerking die toch wel enkele seizoenen duurde. Het nieuwe team zal zeker een goede toekomst gaan beleven binnen de sport want onze mensen beschikken nog steeds over de nodige motivatie. BMW kende dan ook heel wat succes binnen de F1”, zo vertelde men bij BMW.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}