Petrov gelooft in een vruchtbaar weekend

Vitaly Petrov, piloot bij Lotus Renault GP, blijft, net zoals zijn team, op z’n honger zitten na de GP van Maleisië.
De Rus schoof in de slot van de race van de baan en maakte daarbij een spectaculaire sprong door de lucht, waar hij gelukkig heelhuids uitkomt. De slag bij het neerkomen was redelijk hard, waarbij het risico bestond tot rugletsels. Een F1-wagen is namelijk heel hard afgeveerd..

“ Ik weet nog steeds niet hoe me dit is overkomen” vertelt Pertov. “ Plots vertrok de wagen in onderstuur en ben ik in bocht 8 van de baan geschoven. De oorzaak zou kunnen liggen bij de ‘marbles’, de stukjes rubber die buiten de ideale rijlijn veelvuldig op de baan liggen door de komst van het zachtere Pirelli-compound”.

Maar Vitaly kijkt nu reeds uit naar de GP van China, waar hij er denkt goede kaarten in handen te hebben om opnieuw een goed resultaat neer te zetten. “ Ik denk dat we met zelfvertrouwen deze GP kunnen benaderen. Het evenwicht van de wagen is goed. Natuurlijk moeten we blijven evolueren om te strijden voor de overwinning.”

Over het circuit van Shanghai is Petrov minder lovend. “ Het is niet mijn favoriet circuit. Maar toch heb ik er vorig jaar mijn eerste punten kunnen scoren. Ik denk dat de DRS hier een grote invloed zal hebben over het verloop van de race…”
De 26-jarige Rus behaalde tijdens de openingsrace in Melbourne zijn beste resultaat in F1 door derde te eindigen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print