Petrov krijgt kritiek van Ferrari-fans op Facebook

Vitaly Petrov kon in Abu Dhabi Alonso maar liefst veertig ronden achter zich houden. Iets waarvoor hij nu felle kritiek van Ferrari-fans krijgt op zijn Facebook-account.
Petrov krijgt het zwaar te verduren nadat hij in Abu Dhabi gedurende zo’n 40 ronden Alonso achter zich kon houden. De Rus reed zich letterlijk in de kijker en zal daar waarschijnlijk ook de vruchten van plukken door een contractverlenging bij Renault te verkrijgen.

Onrechtstreeks zorgde Petrov er mee voor dat Vettel wereldkampioen werd doordat Alonso niet voorbij de Rus in zijn Renault geraakte. Dat stootte heel wat Ferrari-fans tegen de borst en dat is ook te merken op de populaire netwerksite Facebook. Petrov kreeg op zijn Facebook-pagina heel wat kritiek van Ferrari-fans.

“Op mijn Facebook-account hebben heel wat mensen me verweten dat ik Alonso heb opgehouden.” zei Petrov tegenover Bild. “Ik heb echter niets fout gedaan. Ferrari heeft een tactische fout gemaakt. Ze hebben Alonso in de vijftiende ronde zijn pitstop laten maken door te reageren op de vroege pitstop van Mark Webber. Daardoor draaide de race uit in het voordeel van Vettel.”

“Niemand heeft me over de radio verteld dat ik ervoor moest zorgen dat Vettel kampioen werd. Alonso moest bovendien ook nog voorbij Rosberg geraken. Ik heb mijn eigen race gereden.”

Benieuwd wat er komend seizoen gebeurt wanneer Alonso en Petrov nog eens in elkaars buurt rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021