Pierre Gasly: “Ik vroeg Leclerc om te winnen voor Anthoine Hubert”

Pierre Gasly beleefde net als de overige rijders een emotioneel raceweekend in Spa-Francorchamps. Gasly bracht een groot deel van zijn jeugd immers samen met de overleden F2-piloot Anthoine Hubert door.


“Het was zeker en vast de meest emotionele pre-race die ik ooit al heb gehad. Op 22, 23 jaar ben je er immers niet klaar voor om zo’n momenten te beleven, om één van je beste maten te verliezen,” zei een aangedane Pierre Gasly in Spa-Francorchamps.

“Ik ben opgegroeid met deze jongens sinds we in de karting zaten, we zijn kamergenoten geweest, hebben in hetzelfde appartement gewoond, in dezelfde kamer gedurende zes jaar.”

“We zijn klasgenoten geweest, ik heb van mijn 13 tot 19 jaar samen met hem gestudeerd, met dezelfde professor op een privéschool. Ik ben nog steeds in shock.”

Gasly liet vervolgens ook weten dat hij aan polesitter en goede vriend Charles Leclerc had gevraagd om de race te winnen voor Anthoine Hubert.

“Ik zei Charles voor de race ‘Win alsjeblieft deze race voor Anthoine’ want we zijn in hetzelfde jaar beginnen racen, Charles, Anthoine en ikzelf,” aldus Gasly.

“Enkele jaren geleden Jules Bianchi en nu Anthoine, ik vind dit verschrikkelijk nieuws voor de Franse autosport. Ze waren allebei geweldig goed, geweldige karakters ook en het is echt moeilijk om dit te vatten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022