Pierre Gasly: “Let niet te veel op mijn tijden”

Gasly is voorzichtig begonnen aan zijn raceweekend, op vrijdag was hij steevast in de tweede helft van de top tien te vinden. Toch heeft de jonge Fransman alle vertrouwen in de race.


Zoals altijd het geval is wordt de vrijdag van een raceweekend bijna volledig voorbehouden om te kijken of alles mechanisch wel snor zit op de bolides en dat is bij Red Bull niet anders.

“We hebben veel dingen op de auto’s getest, zowel op die van Max als op die van mij,” aldus Gasly.

“Veel nieuwe onderdelen testen is niet altijd even leuk maar het hoort er nu eenmaal bij. We hebben nog veel data te verwerken en veel werk voor de boeg.”

We hoeven alvast niet te veel letten op de tijden van Gasly want die zijn naar eigen zeggen niet erg representatief, die van zijn teamgenoot Max Verstappen zijn dat echter wel volgens de Fransman.

“Ik denk dat we niet te veel naar mijn tijden moeten kijken maar meer naar die van Max. De onderdelen die hij gebruikt heeft op zijn auto blijken beter te werken.”

Het doel voor dit weekend is alvast Q3 bereiken, als we ons moeten baseren op de vijftiende tijd tijdens de laatste vrije training ziet het er niet rooskleurig uit voor Gasly.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner