Pierre Gasly na crash tijdens sprintrace: “Ik had geen idee hoe groot de schade was”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-rijder Pierre Gasly beleefde geen al te beste sprintrace op het circuit van Monza. Vorig jaar wist hij nog te zegevieren tijdens een incidentrijke race maar deze keer vormde hij zelf een incident tijdens de sprintrace.

Tijdens de start probeerde Gasly te profiteren van de slechte start van Lewis Hamilton, daarbij passeerde Gasly ook Lando Norris maar vervolgens kwam het in de eerste chicane tot contact met Daniel Ricciardo in de andere McLaren.

Gasly zijn voorvleugel raakte beschadigd maar hij bleef vol op het gas gaan, wat uiteindelijk resulteerde in het afbreken van de voorvleugel en een crash.

“Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld, het was geen goede dag,” vertelde Gasly na afloop. “We hadden een zeer goede start op de mediums, ik slaagde erin om Lando en ook Lewis te passeren. Vervolgens was er de eerste bocht, ik werd wat verrast door Daniel.”

Gasly remde inderdaad te laat en raakte daardoor de achterkant van Ricciardo, waardoor zijn voorvleugel beschadigd raakte.

“Tegen de tijd dat ik zag dat hij remde, ging ik ook op de rem maar het was zo close dat ik hem raakte en mijn voorvleugel beschadigde,” aldus Gasly.

“Ik voelde het contact met Daniel en ik vroeg het team meteen over de boordradio of er iets van schade ofzo was.”

“Ik kon wat gensters zien maar ik wist niet of het van de endplate was of dat het de volledige voorvleugel was die beschadigd was.”

“Zo’n vijf à zes seconden na het contact ging de voorvleugel onder de wagen en zat mijn race erop. Ik wist eigenlijk niet goed hoe ernstig het was, maar de voorvleugel brak volledig af en ging in de derde bocht onder de wagen.”

“Ik kon niet meer sturen en ging recht de muur in.”