Pierre Gasly na opnieuw een zeer sterke kwalificatie: “Ik heb van ieder rondje genoten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gasly kwalificeerde zich op het Istanbul Park circuit als vijfde voor de GP van Turkije. opnieuw een ijzersterke kwalificatie van de AlphaTauri-rijder die door de gridpenalty voor Hamilton als vierde aan de race mag beginnen.

Al van bij het begin van het raceweekend in Turkije presteerde Pierre Gasly erg sterk, met zelfs op zaterdagochtend tijdens de laatste oefensessie de snelste tijd.

“Dit voelde zeer goed want op vrijdag was ik niet geheel tevreden met de wagen. Ik had last van onderstuur en kon niet met de wagen rijden zoals ik wenste,” aldus Gasly.

Minpuntje was wel dat Gasly door de vochtige omstandigheden tijdens de derde oefensessie enkele wijzigingen van het team niet goed kon evalueren, maar dat weerhield hem duidelijk niet van ook een ijzersterk resultaat tijdens de kwalificatie.

“Ik vroeg aan het team heel wat wijzigingen maar door de vochtige omstandigheden kon ik niet echt nagaan of de aanpassingen positief uitdraaiden.”

“Uiteindelijk bleek dat de wagen veel beter was, zeer goed zelfs. Ik ben erg blij met het werk van het team en ze hebben me een competitieve wagen gegeven.”

“Ik heb echt genoten van ieder rondje. Derde in Q1, vierde in Q2 en vijfde in Q3 is zeer mooi en ik ben blij dat ik voor de punten ga kunnen strijden,” besloot Gasly.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022