“Pierre Gasly was mentaal gebroken, het kwam niet meer goed”

Volgens voormalig F1-piloot Giedo Van der Garde is het een logische beslissing dat Red Bull Pierre Gasly aan de kant heeft geschoven. Volgens Van der Garde was de Fransman mentaal gebroken.


Vandaag kondigde Red Bull aan dat Pierre Gasly vervangen wordt door Alex Albon en dat Gasly terugkeert naar Toro Rosso. Gasly reed vorig jaar voor Toro Rosso en mocht na het vertrek van Ricciardo de overstap naar grote broer Red Bull maken.

Daar vielen de prestaties van Gasly tot dusver tegen. De druk op Gasly om te presteren werd steeds groter en na opnieuw een erg teleurstellende race in Hongarije besloot Red Bull om Gasly aan de kant te schuiven voor Albon.

“Eerlijk gezegd denk ik dat het een mentale kwestie is geweest,” aldus Giedo Van der Garde tegenover ‘Motorsport.com’.

Volgens Van der Garde is Gasly best een goede rijder maar zorgde de mentale druk ervoor dat de Fransman ondermaats bleef presteren.

“Die jongen kan echt wel gas geven en weet echt wel wat hij moet doen in een auto. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij hard kan rijden. Maar als je een teamgenoot hebt als Max, die constant beter en sneller is, dan moet je gewoon de goede punten van hem zien over te nemen en van diegene zien te leren.”

“Wat voor problemen je ook hebt met de auto, afstelling of rijstijl, je moet gewoon drie keer zo hard eraan werken. Maar ik denk dat er op een gegeven moment iets bij hem geknakt is. Je kon zien dat hij niet meer goed terug ging komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}