“Pierre Gasly werd veel sneller naar Red Bull gepromoveerd dan verwacht”

Volgens Red Bull-teambaas kwam de promotie van Pierre Gasly er veel sneller dan dat ze zelf bij Red Bull hadden verwacht. Die promotie kwam er uiteraard als een reactie op het onverwachte vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault.


Nadat Pierre Gasly vorig jaar sterk presteerde bij Toro Rosso kreeg Gasly plots een Red Bull-contract voor zich geschoven en mocht hij zijn handtekening zetten. Een snelle promotie naar Red Bull in de schoot geworpen krijgen, het valt niet iedereen te beurt, dat beseft ook Christian Horner.

Volgens Horner zal Gasly bij Red Bull Racing verder moeten zien te groeien en daarvoor is men bij Red Bull bereid om hem de tijd te geven.

“Pierre is een zeer snelle rijder en wij moeten hem de tijd geven om zijn weg te vinden in het team en op snelheid te komen,” vertelde de Red Bull-teambaas tegenover het Britse ‘Autosport’.

“Het is sneller dan dat we hem oorspronkelijk hadden willen promoten naar het team. Max zal dan ook binnen het team de rol van de ervaren rijder op zich nemen, Pierre zal tegenover hem een zeer competitieve rijder krijgen.”

Als teamgenoot van Max Verstappen belooft zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing niet eenvoudig te worden, al beseft men bij Red Bull ook wel dat van Gasly niet dezelfde prestaties als Verstappen verwacht mogen worden.

“Het gaat uiteraard niet makkelijk voor hem worden. Hij weet echter wat van hem verwacht wordt,” aldus Horner. “Wat het team betreft zal het echter eenvoudiger zijn dan de voorbije jaren.”

“We hebben overduidelijk een verschil in ervaring tussen onze twee rijders en ook wat de verwachtingen betreft.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print