Pierro Ferrari: “Om te winnen moet je op alle vlakken foutloos zijn”

Volgens Pierro Ferrari moet je als team volledig foutloos blijven indien je F1-kampioen wil worden, iets dat dit jaar duidelijk niet het geval was bij Ferrari.


Ferrari ontwikkelde voor dit seizoen een wagen die enorm snel was op de rechte stukken maar daarnaast ook heel wat tijd verloor in de bochten. Het zorgde ervoor dat Ferrari dit seizoen de hoge verwachtingen van na de wintertests niet kon inlossen.

In een terugblik op het voorbije jaar laat Pierro Ferrari zijn licht schijnen op het voorbije seizoen dat door twee belangrijke factoren geen wereldtitel opleverde.

“Of de wagen het belangrijkste is of de rijder? Beide aspecten moeten het beste zijn als je wil winnen,” aldus Pierro Ferrari op Italiaanse radiozender ‘Radio 1’.

Zowel het team, op het vlak van de wagen, alsook de rijders bleven het voorbije seizoen niet foutloos.

“Om de volle honderd procent uit de wagen te halen heb je een rijder nodig die geen fouten maakt,” gaat Pierro Ferrari verder.

“Daarnaast heb je ook een wagen nodig die vanaf het begin tot het einde honderd procent kan geven. Het team is uiteraard ook belangrijk, de strategie is immers ook cruciaal. De concurrentie zit zo enorm dicht op elkaar dat je foutloos moet zijn als je wil winnen.”

Pierro Ferrari is er echter van overtuigd Ferrari als renstal terugkeert naar de roem en het succes dat het in het verleden in de Formule 1 meermaals behaalde.

“Wij zijn er in de F1 vanaf het begin bij geweest en we weten dus hoe belangrijk het is dat je met volle overgave alles doet, enkel zo kan je winnen. Het is mijn wens dat Ferrari tegelijkertijd schitterende sportwagens blijft maken en F1-races wint. Dat is altijd al de wens geweest van mijn vader (Enzo Ferrari) en die droom moeten we voortzetten,” besloot Pierro Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen