Pirelli: “18-inch banden in 2021 niet gebruiken is geen optie”

Volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola zullen de 18-inch banden er in 2021 sowieso komen, het nieuwe formaat banden alsnog wegstemmen of tegenhouden is volgens Isola geen optie.


De voorbije jaren was er vanwege de rijders en teams meermaals kritiek op de banden. De voorbije maanden was er in die mate zelfs kritiek dat de F1-teams de 2020-banden van Pirelli wegstemden.

Uiteindelijk zorgden de teams er zo voor dat er dit jaar opnieuw met de 2019-bandencompounds van Pirelli zal gereden worden. In 2021 vindt er met de introductie van 18-inch banden echter een nog grotere wijziging plaats. Die reglementswijziging staat volledig vast en volgens Mario Isola kunnen de F1-teams daaraan niets meer veranderen.

“Er is geen kans om terug te keren naar de 13-inch banden,” aldus Isola volgens ‘Motorsport-Total’.

“Gelukkig hebben we al drie tests achter de rug die in 2019 hebben plaatsgevonden. De initiële feedback over de 18-inch banden was goed dus ik verwacht dit jaar geen verrassingen.”

“Wanneer alles nieuw is verwacht je normaal gezien een probleem dat er voor zorgt dat je een halve dag of zelfs meer tijd verliest. We hadden echter helemaal geen problemen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021