Pirelli: “Banden zullen in 2017 compleet anders zijn”

Pirelli heeft aangekondigd dat het sparen van banden misschien voorbij zal zijn vanaf 2017. De Italiaanse bandenfabrikant is volop nieuwe bandencompounds aan het ontwikkelen die de sport volgens hen sneller en beter zal maken.


Pirelli heeft laten weten dat de banden voor het volgende seizoen een heel andere functie zullen hebben. Nu moeten de teams zo zuinig mogelijk omgaan met de banden, maar vanaf volgend jaar wil Pirelli dit laten stoppen. Door de nieuwe banden moeten de rijders agressiever te werk kunnen gaan.

Paul Hembery, de directeur van Pirelli Motorsport, kondigde het volgende aan:

“We zullen in 2017 afstappen van de temperatuurgevoelige compounds. Hiermee zullen we de wens van veel teams en piloten vervullen. Door de structuur in de huidige banden, wordt er veel downforce geproduceerd. Dit betekent niet direct dat je sneller bent.”

Pirelli wil er nu voor zorgen dat de banden de bolide sneller zullen maken en dat ze voor meer agressiviteit in de sport zullen zorgen.

“We hebben nog altijd geen testwagen die de FIA ons beloofd had,” klinkt het.“In juni willen we beginnen testen met de nieuwe banden en in augustus willen we ten laatste beginnen met het testen op een hybride-voertuig.”

Een oude V8 zou volgens de bandenconstructeur ideaal zijn, er zijn echter nog meer mogelijkheden waarover gesproken wordt. Zo was er eerst ook sprake van een omgebouwde GP2-wagen, dat zou echter niet voor het beoogde prestatieniveau zorgen.

“We zullen tevens twaalf dagen proberen te testen. Twee à drie wagens zouden hiervoor ideaal zijn.”

“We testen al in een windtunnel maar een circuit is altijd beter. De tijd begint nu al langzaam te dringen. De regels van volgend seizoen staan enkel nog maar op papier. Het is nog wat onduidelijk voor ons wat er al dan niet mag. Onze plannen tot nu toe moeten we nog voor een stuk voorleggen aan de FIA. Dan zullen er nog enkele aanpassingen moeten gebeuren, die dan weer goedgekeurd moeten worden. Dit alles moet gebeuren voor we in juni op een circuit gaan testen.”

“We zouden graag direct na Abu Dhabi met de teams gaan testen, net zoals vorig jaar. De teams moeten dan wel al hun wagens voor 2017 klaar hebben, omwille van het feit dat de wagens van 2017 totaal anders zullen zijn dan de wagens van dit seizoen.”

Ook liet Pirelli weten dat de teams al met de nieuwe banden in simulatoren zullen testen. De teams kunnen zich zo al voorbereiden op 2017.

“De rijders kunnen zich zo beter voorbereiden op de tests met de banden, dan hebben ze minder vragen wanneer het zover is.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print