Pirelli bereidt zich voor op regen

Paul Hembrey van Pirelli heeft laten verstaan dat hij niet anders verwacht dan dat de regen morgen voor verrassingen zal zorgen.
“Het is moeilijk in Maleisië een weekend zonder regen voor te stellen. Er is 90% kans dat het zal regenen morgen”, zegt de Pirelli Motorsport baas. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de strategieën die momenteel door de teams zijn vooropgesteld, volledig nutteloos zullen zijn.

Eerder deze week is er al het nodige hemelwater naar beneden gekomen en dat telkens rond de klok van 16u lokale tijd. Met een GP die precies om dat uur van start zal gaan, is het nog maar de vraag of een droge start mogelijk is.

Tijdens de kwalificaties bleef het droog, waardoor Vettel de snelste tijd kon neerzetten sinds 2006. Als het morgen tijdens de race ook droog zou blijven, dan voorspelt Hembrey dat de banden een grote rol zullen spelen. Met een tijdsverschil van 1.2 seconden tussen zachte en harde compound, werd dit in de kwalificaties al duidelijk.

Benieuwd hoe dat morgen in de race zal uitdraaien. Alleszins is er een hoofdrol weggelegd voor de bandenstrategie en misschien dus ook de regen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print