Pirelli kent oorzaak van klapband Kimi Raikkonen: “Ferrari had brute pech”

Pirelli heeft het onderzoek naar de klapband van Kimi Raikkonen tijdens de slotronden van de GP van Groot-Brittannië afgesloten.

Tegen het einde van de race kregen beide Ferrari-piloten af te rekenen met een band die stuk ging. Meteen werd er gedacht dat Ferrari met beide wagens over de limiet gegaan was met de afstelling, waardoor Raikkonen en Vettel hun band stuk was gegaan.

Na een grondig onderzoek van Pirelli is echter gebleken dat beide incidenten niets met elkaar te maken hebben en dat Ferrari simpelweg brute pech heeft gehad. Het was dus een ongelooflijk toeval dat bij beide wagens de band links vooraan het begaf tijdens de slotronden van de GP van Groot-Brittannië.

Vorige week liet Pirelli reeds weten dat de klapband van Vettel toe te schrijven was aan een ‘slow puncture’, een langzaam leeglopende band. Bij teamgenoot Kimi Raikkonen is nu ook de oorzaak achterhaald.

Pirelli vond op twee plekken op de band ‘specifieke schade’. Volgens de Italiaanse bandenleverancier is de mogelijke oorzaak hiervan ‘contact met een externe factor’. Pirelli liet ook nog weten dat de stint die Raikkonen met de band afwerkte, 25 ronden om precies te zijn, niet te lang was, dat is tijdens een simulatie nogmaals gebleken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed