Pirelli maakt bandencompounds eerste races bekend

Pirelli, dat ook de komende seizoenen de officiële bandenleverancier in de Formule 1 is, heeft de bandencompounds voor de eerste races van het nieuwe F1-seizoen bekendgemaakt.
image
De start van het nieuwe F1-seizoen en de eerste race in Melbourne komt nu wel erg dichtbij. Tijd dus om de bandencompounds voor de eerste races bekend te maken en dat deed Pirelli dan ook.

Tijdens de races in Australië, Bahrein en China krijgen de teams de medium en zachte bandencompound te beschikking. Daarvan wordt voorlopig enkel tijdens de tweede race van het seizoen, de GP van Maleisië, afgeweken. Voor het F1-circuit in Sepang krijgen de teams immers de harde en medium compound ter beschikking.

Pirelli opteert er dus voor om slechts één stap te laten tussen de twee bandencompounds die het ter beschikking stelt. Het verwacht met de gekozen banden races waarin telkens twee of drie pitstops worden uitgevoerd.

“De resultaten van de laatste test toonden aan dat er een groter verschil op het vlak van performantie is ontstaan tussen de harde en de medium bandencompound, alsook de medium en zachte bandencompound,” luidde het in een mededeling van Pirelli. “Dit zorgt ervoor dat de teams over de nodige mogelijkheden beschikken om interessante strategieën uit te werken.”

Volgens Pirelli liggen de bandencompounds van 2014 echter wel dichter bij elkaar dan die uit 2013. Tegelijkertijd bevestigt Pirelli nogmaals dat de banden in 2014 duurzamer zijn en dus minder snel slijten dan die van vorig jaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}