Pirelli maakt bandenkeuzes voor GP van Groot-Brittannië bekend

Komend weekend vindt de GP van Oostenrijk plaats maar Pirelli heeft vandaag de bandenkeuzes voor de GP van Groot-Brittannië bekendgemaakt.

Brexit of niet, de GP van Groot-Brittannië gaat op 10 juli door op het circuit van Silverstone. Pirelli maakte vandaag alvast de bandenkeuzes van de teams en rijders bekend.

Opvallend is dat van de topteams opnieuw Ferrari het meeste aantal setjes banden van de ‘zachtste’ bandencompound heeft besteld. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen kunnen beroep doen op acht setjes van de zachte bandencompound. Enkel Sauber koos voor haar rijdersduo nog meer setjes van de zachte bandencompound.

Opvallend is dat Mercedes voor slechts één setje van de harde bandencompound kiest. Daarnaast krijgen Hamilton en Rosberg vijf setjes van de medium en zeven setjes van de zachte bandencompound.

De meeste teams kozen slechts één of twee setjes van de hardste bandencompound. Enkel Force India-piloten Sergio Perez en Nico Hulkenberg krijgen er meer ter beschikking, drie om precies te zijn.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}