Pirelli maakt zich zorgen: opnieuw veel sneden in de banden in Monza

Pirelli heeft bekendgemaakt dat er ook in Monza een boven gemiddeld aantal sneden in de banden is teruggevonden.

Tijdens het raceweekend in België werd de Formule 1 opgeschrikt door twee klapbanden. Vooral de klapband van Sebastian Vettel tijdens de race zorgde voor de nodige commotie.

Pirelli startte een grondig onderzoek naar de oorzaak ervan. Enkele dzgen geleden maakte de Italiaanse bandenleverancier de resulaten van haar onderzoek bekend. Daaruit bleek dat er tijdens het raceweekend in België een boven gemiddeld aantal sneden in de banden werd aangetroffen. Er werden bij maar liefst 63 banden sneden aangetroffen, daar waar het gemiddelde voor de rest van het seizoen op amper 1,2 sneden ligt.

Pirelli deed een oproep om de circuits tussen de sessies door grondig te reinigen zodat eventueel vuil of brokstukken niet voor problemen kunnen zorgen.

In Monza wordt Pirelli echter met dezelfde problemen geconfronteerd, wat erg verontrustend is.

“We hebben een groot stuk glas uit een band gehaald, dat verwacht je natuurlijk niet om aan te treffen. Wanneer het circuit tijdens het weekend gereinigd werd zagen we een vermindering van het aantal sneden. Er waren echter heel wat incidenten op zaterdag en we zagen opnieuw rommel en snedes in de banden,” aldus Pirelli
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}