Pirelli mag later deze maand banden testen met zes teams

De FIA heeft aan Pirelli haar goedkeuring gegeven voor een bandentest.
image
De Italiaanse bandenfabrikant vroeg al langer dat het een extra bandentest zou mogen organiseren ter voorbereiding van de nieuwe banden die in 2014 door de teams gebruikt zullen worden. Aanvankelijk was het ook de bedoeling dat er prototypebanden gebruikt zouden worden tijdens de oefensessies op vrijdag in Brazilië maar omwille van de regen konden de teams die banden uiteraard niet testen.

Nu is er echter een akkoord van de FIA om in Bahrein een bandentest te houden. Die test zal doorgaan van 17 tot en met 19 december en er zullen zes F1-teams aan deelnemen. Alle teams werden uitgenodigd voor de test maar er zijn dus maar zes teams die wensten in te gaan op de uitnodiging om te testen. Er is dus geen sprake van bevoordeling van de zes teams die zullen deelnemen aan de test.

“De F1 commissie heeft een akkoord bereikt om de sporting regulations aan te passen en dat omwille van veiligheidsredenen. Hierdoor kan de bandenleverancier van de Formule 1 een bandentest organiseren in Bahrein en dat van 17 tot en met 19 december,” luidde het in een mededeling van de FIA. “Alle F1-teams werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze test en zes teams zijn daarop ingegaan. Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, McLaren, Force India en Toro Rosso.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}