Pirelli start onderzoek na ‘bandenprobleem’ tijdens GP van Groot-Brittannië

Pirelli gaat de problemen die Hamilton, Bottas en Sainz kenden tijdens het slot van de GP van Groot-Brittannië grondig onderzoeken en ze willen binnen de achtenveertig uur een antwoord.


Het gaf de overwinning van Lewis Hamilton wel iets heroïsch, de wereldkampioen kwam na tweeënvijftig ronden op het legendarische circuit van Silverstone met een lekke band als winnaar over de finish.

Maar veiligheid gaat voorop, naast Hamilton kregen ook Bottas en Sainz te kampen met een lekke band in de laatste paar ronden van de race en daarom gaat Pirelli de problemen tot op de bodem uitspitten.

“We zullen uiteraard onderzoeken wat er in de laatste paar ronden is gebeurd,” zei het hoofd van de autosportafdeling van Pirelli, Mario Isola. “Het is nu nog een beetje vroeg om een conclusie te trekken.”

Een eerste voorzichtige conclusie die Isola durft te trekken is een combinatie van hoge bandenslijtage en brokstukken die Kimi Raikkonen achterliet nadat de voorvleugel van zijn Alfa Romeo het voor bekeken hield.

“Het kan hoge slijtage zijn, want banden met achtendertig ronden of meer op dit circuit zijn behoorlijk versleten. Maar ik zeg niet dat de slijtage de oorzaak is van het probleem.”

“Het kan puin zijn omdat sommige stukken van de voorvleugel van Kimi op de baan lagen, maar ook nog wat andere brokstukken. Dus dat is waarom we willen onderzoeken of niet alleen de bewuste banden de oorzaak zijn. Maar daarnaast moeten we ook alle banden onderzoeken die gebruikt werden in de laatste paar ronden van de race om te begrijpen of we een andere mogelijke aanwijzing vinden over wat er gebeurd is.”

“We hebben de mogelijkheid om wat analyses te doen in onze laboratoria hier ter plaatse. Het is duidelijk dat we niet veel tijd hebben om door te gaan met het onderzoek omdat we een andere race hebben in minder dan een week. We moeten dus zo snel mogelijk tot een conclusie komen.

“Het doel is om hopelijk morgen of uiterlijke dinsdag iets meer te weten.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner