Pirelli werkt aan oplossing voor vrije bandenkeuze in de F1

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli wil de F1-teams een oplossing aanreiken zodat ze vanaf 2016 een vrije bandenkeuze hebben.

Momenteel is het zo dat Pirelli voor ieder raceweekend uit de vier verschillende bandencompounds voor droge weersomstandigheden er telkens twee selecteert. De Italiaanse bandenfabrikant houdt daarbij rekening met enkele parameters zoals de karakteristieken van het circuit, de verwachte weersomstandigheden maar ook de veiligheid.

Vooral dat laatste punt zou een punt van bekommernis zijn omdat er bij een compleet vrije bandenkeuze door de teams mogelijk over de limiet wordt gegaan. Zo zouden sommige teams eventueel risico’s kunnen nemen met hun bandenkeuze. Daarbij wordt niet aan de topteams gedacht maar eerder aan de rest van het rijdersveld. De topteams gaan immers net zo’n grondige analyses maken als Pirelli en zullen waarschijnlijk zelfs voor gelijkaardige bandencompounds opteren, maar met de overige teams is dat waarschijnlijk niet het geval.

Pirelli stond dan ook enerzijds terughoudend tegenover het voorstel om de teams voor ieder raceweekend een volledig vrije bandenkeuze te geven maar lijkt nu toch te willen meestappen in het voorstel van de Strategy Group. De Italiaanse bandenfabrikant is volop aan een oplossing aan het werken zodat er een vrije bandenkeuze kan gebeuren maar dat binnen een kader waarin de veiligheid niet in het gedrang komt.

“We zijn volop gesprekken aan het voeren met de teams en de FIA zodat we een oplossing hebben waarbij de vrije keuzemogelijkheid kan gegeven wat de banden betreft maar waarbij wij de zekerheid hebben zodat er geen vreemde keuzes worden gemaakt,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover F1i. “Hopelijk kunnen we dat in de loop van de komende weken bewerkstelligen en kenbaar maken, zodat we kunnen beginnen werken aan volgend jaar.”

Ondertussen loopt er ook nog steeds een tender waarbij de officiële bandenleverancier vanaf het seizoen 2017 moet aangeduid worden. De keuze daarbij gaat tussen Pirelli en Michelin en waarschijnlijk zal er een definitieve keuze gemaakt worden tegen september.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}