Pirelli wil bandentest in Bahrein

Pirelli heeft laten weten dat het bij voorkeur een bandentest in Bahrein wil georganiseerd zien.
image
De Italiaanse bandenfabrikant is officieel nog steeds niet aangesteld als de bandenleverancier in de Formule 1 voor komend seizoen maar uiteraard is men bij Pirelli, net als bij de F1-teams, reeds volop bezig met de ontwikkelingen en planning voor 2014.

In tegenstelling tot de voorbije jaren zal er een wintertest plaatsvinden in het Midden-Oosten. De teams willen er met het oog op het cruciale seizoen 2014 iets vroeger dan normaal kunnen testen en ze willen zeker zijn van goede weersomstandigheden, wat in Jerez dit jaar niet het geval was.

Het ziet er naar uit dat de keuze vooral tussen Abu Dhabi en Bahrein zal gaan, waarbij Pirelli de voorkeur geeft aan Bahrein.

“Ongeacht de politieke situatie geniet Bahrein omwille van technische achtergronden onze voorkeur,” zei Paul Hembery. ” Tijdens onze voorbereidingen op het seizoen 2011, toen we in de Formule 1 kwamen, hebben we drie keer getest in Bahrein. Die testen verliepen er erg goed want het is van er van nature erg warm en het asfalt is er erg ruw. Dat zorgt ervoor dat het een goede testlocatie voor de banden is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}